Šantek ”Polusezona iznad očekivanja, cilj mladih 1.HNL”…

U smiraj godine razgovarali smo sa sportskim direktorom Darkom Šantekom koji se osvrnuo na sjajnu polusezonu seniorske momčadi, prijelaznom roku, memorijalnom turniru ”Drago Parać”, očekivanjima u nastavku sezone, ali i o aktualnom stanju u školi nogometa. Šantek je u 2021.godini u dva navrata kao trener vodio seniorsku momčad i to na proljeće te prvu utakmicu na otvaranju ove sezone.
➡ Statistički gledano Hrvatska je viceprvak svijeta i ima 1608 klubova, a mi smo četrnaesti klub u državi što nas svrstava u jedan posto najboljih što nas raduje i tjera da radimo još bolje. Naravno da smo zadovoljni na koji je način slagana momčad prošlog ljeta, ali ta zasluga ide prvo predsjedniku koji je omogućio dovođenje igrača koji su se pokazali kao istinska pojačanja.”
➡”Rezultat je iznad očekivanja s obzirom da smo imali turbulentan ulazak u sezonu i ja osobno nisam očekivao ovaj rezultat. Vjerujem da nas je nagradilo određeno poštenje i u izboru trenera i igračkog kadra. Nalazimo se visoko, ali mi smo dobili tek prvu bitku, a rat nikako. Prvi dio je dobro odrađen, ali do 37 bodova što će po nekim parametrima biti dovoljno za ostanak u ligi neće biti lako doći pogotovo ako će druge momčadi Dinama i Osijeka završiti među posljednje tri momčadi.
➡”Svaki prijelazni period je meni osobno važniji i teži nego prvenstvo. Ako ovaj period odradimo na pravi način onda će biti lakše ploviti i kroz prvenstvo. Raduje nas interes koji klubovi pokazuju za naše igrače što je veliki plus i dokaz odličnog rada stručnog stožera i klupskog vodstva. U prethodnim godinama nismo radili probleme igračima koji su odlazili, ali sada je došlo vrijeme kada kao klub moramo više raditi na tome da klub bude adekvatno nagrađen činjenicom da nam ponajbolji igrači odu u druge klubove”
➡”U ovom trenutku i da zadržimo kompletan igrački kadar nama je neophodno da se pojačamo što se posebno odnosi na posljednju liniju jer iako smo uz Rudeš primili najmanje pogodaka u polusezoni veliki teret je iznijelo samo pet igrača, a sada nam se nažalost ozlijedio Vinko Cerovec tako da prije svega na tim pozicijama moramo potražiti adekvatna pojačanja za nastavak sezone”
➡”Turnir koji nosi ime našeg velikog predsjednika Drage Paraća svake godine ima veliku zainteresiranost klubova koji žele nastupiti, ali nažalost zbog ove trenutne situacije primorani smo pozvati još tri drugoligaška kluba Sesvete, Kustošiju i Opatiju. Vjerujemo da će već slijedeće godine broj klubova biti veći”
➡”Naša želja je da uz Maria Raca još pojačamo stručni stožer seniorske momčadi. Jer kada kažemo da smo imali ponajbolju obranu lige, a praktički smo pola polusezone bili bez trenera vratara onda je jasno da nam je želja dovesti trenera vratara koji bi uz rad s vratarima seniorske momčadi mogao svoje znanje prenijeti i našim mladim vratarima u školi nogometa. Sigurno da se nismo uljuljali na ovom rezultatu i pored toga što imamo odličan stožer na čelu s trenerom Alen Šušnićem naša želja je da stožer bude još kvalitetniji”.
➡”Osobno imam visoke kriterije i volio bih da naša škola nogometa radi još bolje. Prvenstveno tu mislim da nam cilj mora biti ulazak u 1.HNL, ali u ovom trenutku je neophodno da svi zajedno napravimo jedan klik počevši od trenera, izbora trenera i kvalitete rada te njihovog odnosa s igračima i roditeljima. Svjesni smo da je bilo propusta oko selekcije igrača prethodnih godina jer smo to brzo uvidjeli. Isto tako teško je zadržati dobre mlade igrače dok nismo u 1.HNL i tu svi zajedno moramo imati veću osobnu odgovornost. Ove sezone nismo uspijeli, ali slijedeće sezone imamo veliku šansu da izborimo kvalifikacije za 1.HNL s obzirom da je većina kvalitetnih škola nogometa u 1.HNL kao što su Dinamo, Lokomotiva, Sesvete, a sada su unutra Rudeš i Gorica te vjerujem da imamo snagu da to napravimo u idućoj sezoni”

Ostale vijesti...