Šušnić ”Ova momčad i na proljeće može visoko”…

Deset dana po završetku prvog dijela sezone razgovarali smo s trenerom Alenom Šušnićem koji se još jedanput osvrnuo za odličnu polusezonu Dubravaša koji su osvojili 25 bodova i nalaze se na diobi trećeg mjesta s Rudešom. Na početku razgovora pitali smo trenera da li mu nedostaju uzbuđenja na travnjacima 2.HNL ”Poslije neizvjesne i pomalo stresne polusezone naravno da dobro dođe nekoliko dana odmora, ali evo nogomet mi nekako već nedostaje pa dosta utakmica gledam na televiziji i prokomentiram utakmice sa svojim prijateljima i kolegama trenerima”

Šušnić je momčad preuzeo uoči utakmice 2.kola na gostovanju kod Jaruna (3-3) gdje mu zasigurno nije bilo lako jer su domaćini u dva navrata imali dva gola prednosti ”Sjetim se te utakmice u kojoj mi je u tim trenucima kroz glavu prošla misao i upitnik oko kvalitete ove momčadi, ali sam uvijek u principu optimist i borac jer samo tako možeš ispuniti svoje i klupske ciljeve. Znao sam igrački kadar s kojim raspolažem jer sam nekolicinu trenirao šest mjeseci ranije i brzo smo se uhodali što se posebno moglo vidjeti kroz obranu jer smo do utakmice u Varaždinu primili samo šest golova u periodu od trećeg do četrnaestog kola”.

Zadovoljstvo polusezonom se osjeća na svim nivoima kluba ”Ja vjerujem da svi zajedno možemo biti zadovoljni polusezonom gdje su mnogi vidjeli Dubravu Tim Kabel u borbi za ostanak, a mi smo to demantirali i pokazali za ova momčad ima odličnu kvalitetu, a ovaj rezultat je nagrada za trud koji smo uložili kroz ovaj period”

Šest od sedam pobjeda Dubravaši su upisali kao domaćini u Sigetu gdje su u devet utakmica upisali dva remija i samo jedan poraz (BSK) ”Nama odgovara teren u Sigetu zbog svoje veličine jer imamo brze i motorične igrače. Iskreno mi smo se već naviknuli igrati izvan Dubrave, a ovaj podatak da smo dosta uspješni na domaćem terenu nas još više veseli”

Iako gleda na momčad u cijelini Šušnić se dotaknuo najvećih prednosti ove momčadi ”Veliki plus za Dubravu Tim Kabel su mladi igrači koji su gladni rezultata te su kroz želju i htijenje pokazali i karakter koji je prijeko potreban za kvalitetan rezultat. Sigurno ja da neki od njih imaju kvalitetu i mogućnost da uskoro zaigraju i u klubovima Prve lige kao što su najmlađi Vajdovčić, Turanjanin, Ibishi ili Kapitanović. Izdvojio bih vratara Ilinčića koji je pokazao vrhunsku kvalitetu, a uz to on je golman koji zna igrati nogomet što je danas vrlo bitno s obzirom da igra počinje od vratara, odnosno stopera. Maglica i Cerovec već imaju određeno iskustvo. Maglica je već bio u Belupu gdje je osjetio konkurenciju 1.HNL, a nažalost Cerovec se ozlijedio i morat će na operaciju križnih ligamenata. On ima jaki karakter i brzo će se vratiti na teren još jači. O snazi kapetana Alghoula nije potrebno naglašavati, a naši uspjesi zasluga su svih igrača koji su participirali kroz treninge i utakmice”.

Kada govori o najboljim utakmicama izdvojiti će dvije ”Ja bih izdvojio utakmicu u Zmijavcima gdje smo odigrali taktički jako dobro i disciplinirano s određenim mehanizmima u igri. Bez obzira na poraz u Varaždinu isto mogu reći da mi je jedna od dražih jer smo bili u igri za jesenski naslov, a atmosfera, stadion i ugođaj sve je bilo na visokom nivou”.

Uspoređujući Dubravu Tim Kabel u prosincu 2020. i danas 2021.godine kazati će ”Ova momčad ima veću brzinu u stručnom dijelu s jakim krilinim igračima. Danas se traži brzina i sa loptom i bez lopte bez puno razmišljanja i tu smo napravili veliki pomak. Godinu dana više iskustva je iznimno puno i za ljude koji vode klub i tu su sigurno donešene i bolje odluke. Kada se sve spoji uz igračko, stručno i kadrovsko vođenje kluba onda stigne i jedan kvalitetan rezultat. Vjerujem da Dubrava Tim Kabel može ići samo naprijed, a ova momčad će i na proljeće imati puno toga za reći”.

Mogu li se navijači Dubrave i na proljeće nadati ostanku u vrhu tablice ”U ovoj ligi je sve moguće. To se pokazalo i kroz prvi dio gdje si nakon dvije pobjede bio u gornjem domu, a nakon dva poraza u donjem. Ja se nadam da mi nećemo imati pritisak rezultata i stres po pitanju ostanka u ligi što je ipak najvažniji cilj. Želja nam je da u prvom dijelu nastavka uzmemo što više bodova i imamo rezultatski neopterećenu završnicu sezone. Pokazali smo svoju kvalitetu i sigurno da će i drugi razmišljati o nama. Poslije ovog prvog dijela igrači su puni samopouzdanja bez obzira što nas čekaju teški suparnici na startu proljetnog dijela sezone”

Igrači i stručni stožer su na zasluženom odmoru, a već je poznat i plan priprema ”Startamo 4.siječnja i čeka nas šest tjedana priprema. Uz tri utakmice na turniru ”Drago Parać” dogovorili smo i ostale prijateljske utakmice i popunili program. Generalka prije nastavka sezone bi trebala biti Kup utakmica protiv Dinama iz Odranskog Obreža.”

Za kraj je Šušnić poželio svima sretnu i uspješnu 2022.godinu u kojoj se nadamo nastavku lijepe nogometne jeseni.

 

 

 

 

 

Ostale vijesti...