Alghoul ”Uspješna jesen za mirno proljeće”…

Nakon susreta u Varaždinu nogometaši Dubrave Tim Kabel su krenuli na zasluženi odmor do 10.siječnja kada startaju pripreme za nastavak sezone. Sjajna polusezona u kojoj je osvojeno četvrto mjesto i 25 bodova nudi Dubravašima nešto lakše proljeće u smislu rezultatskog pritiska iako je liga iznimno izjednačena i svaka utakmica je neizvjesna. Statistički prvo ime polusezone je kapetan Muhamed Alghoul koji je postigao šest golova uz dvije asistencije. Kapetan se prvo osvrnuo na susret u Varaždinu ”Varaždin je imao taj pritisak rezultata za razliku od nas koji smo došli neopterećeni iako smo željeli pobijediti. Utakmicu su odlučila tri kaznena udarca, a mi smo imali svoje šanse kod 1-1 koje nismo realizirali. Čestitke Varaždinu na zaslužena tri boda, a pred nama je sada odmor koji nam je bio prijeko potreban kako bi spremni došli na pripreme za nastavak sezone”

Svi su jedinstveni da je rezultat ove jeseni ipak iznad očekivanja ”S obzirom na turbulencije koje smo imali preko ljeta jer nam je otišao veliki broj kvalitetnih igrača i uz promjenu trenera napravili smo zadovoljavajući rezultat koji nam na proljeće nudi jednu mirnu plovidbu ligom”

Razlog uspješne polusezone je svakako sjajna atmosfera unutar momčadi koju posebno uvijek ističe trener Alen Šušnić ”Trener Šušnić poznaje 90 posto ove momčadi i on je došao sa svojim već uhodanim načinom rada. Mi smo poznavali njega, a on nas i to se samo poklopilo kako bi to i trebalo biti. Posebno smo radili na segmentu obrane što se vidjelo posljednja dva mjeseca kada praktički nismo primili pogodak izuzev iz prekida u Varaždinu”

Dubravaši igraju treću uzastopnu sezonu u 2.HNL i na trećem stadionu kao gosti. Nakon Sesveta i Kustošije ove polusezone domaćini su bili na stadionu ”Stjepan Spajić” u Sigetu gdje su u devet utakmica slavili šest puta, a samo je BSK odnio sva tri boda ”Mi smo se iskreno već naviknuli da igramo kao domaćini izvan Dubrave. Moram se prije svega zahvaliti navijačima na podršci. Na svakoj domaćoj utakmici su bili uz nas kao i sada u Varaždinu i to nam je davalo jednu pozitivnu energiju”

Za rezultat je zaslužna cijela momčad sa stručnim stožerom ”Svako je dao obol ovoj momčadi i njegovom rezultatu. Od vratara Ilinčića, do Turanjanina, Ninčevića, Prpića i svih drugih. Možda bih izdvojio mladog Petriška koji je pokazao da se na njega ozbiljno može računati, do Martona koji se vratio nakon ozljede i pokazao koliko nam je važan”

Sada je ipak u prvom planu odmor, a bacili smo pogled i na start drugog dijela sezone (12.veljače) kada Dubravaše očekuju teški ispiti sa Rudešm, Jarunom i Sesvetama ”Na prvom mjestu je sada psihički i fizički odmor s obzirom na sve ono što smo prošli kroz ljeto i jesen. Svaki raspored je težak, ali takav je bio i na početku sezone kada smo ostali bez trenera pa smo na kraju uspijeli bez poraza izvući prve tri utakmice. Sad ulazimo svježi i motivirani sa zalihom bodova i idemo se sa svima nadigravati i težiti pobjedi”

Ostale vijesti...