Juniori i kadeti s ambicijama otvaraju novu sezonu…

Domaćim susretima protiv Lokomotive u nedjelju kadeti (15.30) i juniori (17.30) Dubrave Tim Kabel otvaraju novu sezonu u Prvoj ligi Središte. Nakon uspješnih prošlogodišnjih sezona i jedni i drugi imaju velike ambicije i u novoj sezoni. Trener kadetske selekcije Franjo Lukačević kaže ” Ova selekcija igrača 2005.godište je vrlo nadarena generacija. Prijateljske utakmice koje smo odigrali u pripremi ove sezone bile su na visokoj razini. Imamo četiri, pet igrača na koje klub ozbiljno računa i u budućnosti pa će potpisati stipendijske ugovore. Jako sam zadovoljni ovim pripremnim periodom, a bili smo i na mini pripremama u Ravnoj Gori i odradili ono što smo si zacrtali prije početka priprema”..kaže Lukačević i dodaje ”Ulazimo u prvenstvo s puno optimizma i mislim da ova momčad ima mjesto u samom vrhu ligu, a tu mislim među prvih pet momčadi. Nećemo biti skromni ako kažemo da zaista očekujemo jednu dobru sezonu.”

Među favorite lige Lukačević izdvaja Hrvatski dragovoljac ”Oni imaju jako dobro 2005 i 2007.godište i oni se žele vratiti u 1.HNL. Tu je još nekoliko kvalitetnih klubova uključujući i nas. Pojačali smo se igračima iz Osijeka i Sesveta i sada imamo na svim pozicijama po dva kvalitetna igrača”.

Svoje ambicije nije skrivao ni trener juniorske selekcije Goran Granić koji je ujedno i asistent Alena Šušnića u prvoj momčadi ” Prošla sezona je bila stvarno dobra s dobrim kadrom igrača. Nažalost malo nam je falilo širine što se osjetilo na velikom broju utakmica jer smo ih na proljeće odigrali 20. Imali smo određeni imperativ pobjeda i to se osjetilo u završnici sezone kada je naš konkurent Gorica pobjeđivala i na kraju ušla u 1.HNL. Ove sezone nam je isti plan, a to je da se pokušamo plasirati u 1.HNL. Za razliku od prošle sezone sada imamo prednost da možemo koristiti tri starija igrača koje prošle sezone nismo imali, odnosno imali smo ih tek u završnici u nekim utakmicama. Mali deficit nam je to što nemamo puno izlaznih juniora jer nam je pola momčadi ulazni juniori. Želja nam je potentne igrače iz 2004.godišta dobro ukomponirati ako budemo kompletni i zaobiđu nas ozljede koje su nas pratile prošle sezone. Ozlijedio nam se Ivan Palić koji je bio važan igrač za našu selekciju, a tu je i Petar Petriško koji je propustio nekoliko utakmica. Napredak koji su oni napravili u prošloj sezoni, a vjerujem koji će napraviti i u ovoj sezoni je glavni cilj, a to je odgajanje igrača za prvu momčad. Osam igrača je bilo u seniorskom programu tijekom priprema, a trojica i sada participiraju i to je velika stvar za školu nogometa ”..kaže Granić

Ostale vijesti...