Pranjić ”Vjerujem u jednu lijepu priču”…

Tjedan dana nakon imenovanja za novog trenera Dubrave Tim Kabel danas se u prostorijama kluba na Klaki i službeno predstavio novi trener Danijel Pranjić kojem su dobrodošlicu poželjeli predsjednik Roko Ivanović i sportski direktor Darko Šantek koji su naglasili zadovoljstvo dolaskom bivšeg istaknutog nogometaša i reprezentativca, a danas mladog 39-godišnjeg trenera koji je na početku kazao način na koji je nakon punih 16 godina vratio u hrvatski nogomet

”Sasvim slučajno sam došao kao trener u Dubravu Tim Kabel. Završio sam show ”Utakmica života” i sjedio s mojim partnerom Ivanom Rukavinom koji je usput dobar s predsjednikom Rokom Ivanovićem. U tom trenutku on je nazvao i vidio sam po nekom izrazu lica da se priča o meni. Prezentirali su mi očekivanja i bez obzira što sam imao na Cipru dogovoren nastavak trenerskog rada želio sam doći u Zagreb kako bi mogao završiti i školu. Nisam očekivao da ću doći u jedan klub u Hrvatsku jer nisam imao papire, ali gospodin Roko Ivanović je bio jako hrabar i doveo mladog trenera. Kada se dogodi nešto slučajno onda se obično dogodi i neka lijepa priča”.

Kroz prijateljstvo i suradnju sa Ivanom Rukavinom uspio je pratiti nastupe Dubravaša u 2.HNL

”Zanimljivo da sam zbog Tonija Fruka pratio Dubravu Tim Kabel. Zajedno s Ivanom sam pogledao nekoliko utakmica i znam nekoliko igrača. Gledao sam posljednju utakmicu protiv Osijeka II gdje mi se dopao Matija Fintić, klasa igrač koji može još puno bolje. Šteta što Toni Fruk odlazi jer je vrhunski znalac. Ima dosta kvalitetnih pojedinaca kao npr desni bek Vinko Cerovec tako da mislim ono što sam vidio da to dosta pozitivno izgleda i da jedna mlada momčad uz ono što ću im kao trener sa svojim stožerom pokušati prenijeti može igrati jako dobro. Želja nam je da igrači dođu do mogućnosti da imaju tri rješenja i izaberu ono najbolje, a to je i u 1.HNL teško.”

Dubravu Tim Kabel su između ostalih napustili Toni Fruk (Gorica), Kristijan Jurić (Hrv.drag), Tomislav Srbljinović (Slaven Belupo), Muhamed Alghoul (Švicarska), Renato Kauzlarić (SAD) i Antonio Borišić (Rudeš).

”Koliko znam da 60-70 posto momčadi ostaje, a svaka momčad traži poojačanja pa smo i mi na tom tragu. Nećemo žuriti i trošiti novce, jer mislim da u Hrvatskoj i u nižim ligama ima talenata što sam vidio radeći i kroz spomenuti show ”Utakmica života”. Ako se dobro skautira mislim da se može složiti jedna dobra momčad od mladih igrača koji su željni dokazivanja”.

O njegovoj trenerskoj filozofiji novi trener Dubravaše će kazati

”Ja se uvijek prilagodim igračima i volim igrati 4-3-3, ali ako nemam dobra krila onda naravno da tako nećemo igrati. Ako smo jači u veznoj liniji onda ćemo igrati drugi sustav. Bitno je da igrači upijaju savjete i uče kao i ja uz njih. Mene bi osobno veselilo kada bi svaku utakmicu izašli sa smješkom i sa smješkom odlazili s terena. To bi bio znak da dobro radimo i uživamo u nogometu”.

Nema puno vremena za odmor jer prvo okupljanje dolazi kroz deset dana

”Krećemo 28.lipnja kada ćemo imati igrače koji će biti na probi i koje želimo vidjeti, a 5.srpnja se svi ostali priključuju. Stručno stožer smo praktički već zaključili, ali neću još o imenima jer neki imaju još svoje obaveze. Mogu smo reći da će Filip Lončarić biti trener vratara, a sve druge ćemo predstaviti na početku priprema”.

Ostale vijesti...

Nastavak koban u Solinu…

Dubrava Tim Kabel nije uspjela prekinuti negativni niz poraza. U 27.kolu 2.HNL na gostovanju u Solinu domaćini su slavili 4-2 boljom igrom u drugom poluvremenu.