Šantek ”Novi trener će imati maksimalni suport”…

Posljednjom utakmicom u Osijeku trener Darko Šantek oprostio se od klupe seniorske momčadi i vraća se kao trener u rad s mlađim kategorijama dok će uz seniorski sastav biti vezan u funkciji sportskog direktora. Šantek je Ljubičaste doveo na deveto mjesto 2.HNL, a u 11 utakmica nakon odlaska Alena Šušnića upisao je pet pobjeda, jedan remi i pet poraza.

”Na moje iznenađenje bila su ovo dva ugodna mjeseca na klupi seniorske momčadi. Očekivao sam više stresova pa čak i lošiju situaciju, ali smo svi zajedno kliknuli i kako je vrijeme odmicalo igre su bile sve bolje i na kraju smo na lijepi način završili sezonu. Tako mi je ugodno bilo da mi je žao što više neću voditi seniore”..kaže Šantek na oproštajnom druženju s igračima.

U prvoj utakmici po povratku na klupu Dubravaši su slavili protiv Dinama II  3-1 uz fantastično izdanje Tonija Fruka….

”Ta prva utakmica je bila odlična i iako nismo imali dominaciju u igri imali smo realizaciju i tu nam je rezultat bio najbitniji. Nakon iznenadnog odlaska trenera Alen Šušnića nismo puno mijenjali što se tiče taktike i igrača jer je bilo premalo vremena. Taj početak nam je dao vjetar u leđa, podigao atmosferu koja se sjajno prenijela u nastavak pobjedama protiv Hajduka II i Sesveta. Nakon te pobjede u Sesvetama svi smo malo podignuli ručnu jer smo znali da nam je ta pobjeda garantirala ostanak u ligi. Malo smo smanjili intenzitet treninga i dali šansu drugim igračima. Na kraju smo opet nakon dužeg rada promjenili igru i završili s četiri vezna igrača, dva napadača, a ne tri što je izgledalo jako dobro i protiv HD-a gdje smo mogli i pobjediti, te u zadnjoj utakmici u Osijeku.”

Ritam igre Dubravaša davala je sjajna vezna linija koja je po rječima mnogih bila i ponajbolja u ligi….

”Posebnu kvalitetu smo imali u veznoj liniji gdje smo imali šest ekstra dobrih igrača pa je i to bio razlog da smo na kraju igrali s četiri vezna igrača. Pokazalo se da ti igrači moraju biti na svojim pozicijama, a neki igrači kao Fruk koji je na kraju bio drugi napadač pokazao se kao bolje rješenje nego kada je igrao na krilnoj poziciji. Ekipa je vrlo potentna i ukoliko zadržimo igrače u veznoj liniji tu ćemo najmanje trebati tražiti pojačanja za novu sezonu. Iako nisam ljubitelj pojedinačnog isticanja moram reći da se u mom dijelu vođenja jako podigao Muhamed Alghoul kako ponašanjem u igri, tako u svim elementima igre te pokazao da može biti jedan od nositelja igre”.

Sezona puna problema s pandemijom Covid 19, odgađanja utakmica i natrpanog rasporeda ponudila je i veliku neizvjesnost

”Liga je bila izjednačena i u početku smo svi krenuli s idejom da izbjegnemo ispadanje. Mala je bila razlika jer su dvije pobjede vodile prema vrhu, a dva poraza prema dnu. Nismo bili u većim problemima i počevši od trenera Krešimira Sunare, pa Alena Šušnića i na kraju do mene nikada nismo bili u većim problemima. Bilo je interesantno i gusto da nije bilo vremena za opuštanje. Probali smo neke igrače, isprofilirali su se neki mlađi i ako većina igrača ostane nema brige za Dubravu Tim kabel. Moramo gledati već prema naprijed, a to je da zadržimo drugoligaški status što bi nam jamčilo Prvu ligu s 12 klubova (II rang natjecanja) kada dođe do reorganizacije liga”

Šantek s klupskim vodstvom već uvelike radi na pripremama za novu sezonu, a dolazak novog trenera očekuje su u idućim danima

”Ja sam u sustavu ZNS-a i nastavit ću raditi s jednom mlađom dobnom kategorijom, te pomoći novom treneru u organizacijskom smislu. Imamo već dogovorene neke utakmice i turnire, tako da će novi trener imati maksimalni suport”…kazao je Šantek koji nije zaboravio pohvaliti i svoje najbliže suradnike na terenu Franju Lukačevića i Bornu Vargu, te sve one koji su sudjelovali u jednoj odličnoj sezoni Dubravaša.

 

Ostale vijesti...

Dubravaši drugi u Ruščici…

U organizaciji NK Posavac u Ruščici kraj Slavonskog Broda odigran je 31. Memorijalni turnir ”Zvonko Mikolčević” koji je okupio tri kluba iz Slavonije (Cibalia, Vukovar,

Za vikend u Ruščici…

Četvrtu godinu zaredom NK Dubrava Tim Kabel sudjeluje na Memorijalnom turniru ”Zvonko Mikolčević” koji se održava u Ruščići. U subotu i nedjelju, 23.- 24.srpnja na