Varga ”Igrači su na pripreme stigli u optimalnom stanju”…

Iza nogometaša Dubrave Tim Kabel je prvi tjedan priprema za nastavak sezone. Na treninzima se nalazi veći broj igrača nego što će konkurirati za nastavak utrke u 2.HNL. Trenera Alena Šušnića očekuje dodatno selekcioniranje momčadi koju su pojačali povratnik Frane Maglica, te Džemal Ibishi (20) koji dolazi na posudbu iz Lokomotive. Za sada je sigurno da klub napušta Dominik Perković koji se vraća u Varaždin od kuda je bio posuđen Dubravašima.

Značajan posao u prvom dijelu priprema odrađuje i kondicijski trener Borna Varga ”Igrači su na pripreme stigli u optimalnom stanju s obzirom da su dobili predprogram prije priprema koji su morali odraditi. Uredno su slali svoje podatke o treningu koje su morali poslati.”..kaže Varga ističući da je završnica jesenskom dijela ostavila traga na momčadi

”Bili su zaista teški tereni, a tu je bila i samoizolacija u kojoj smo bili jer smo neposredno prije pojave koronavirusa bili u odličnom fizičkom i taktičkom stanju. Te utakmice svaka tri dana su nas iscrpile, i da nije bilo takvog rasporeda u završnici mislim da smo mogli puno više napraviti”.

Prva dva tjedna priprema uvijek su zamišljena za podizanje optimilne fizičke spreme ”Nakon prozivke snimili smo inicijalno stanje igrača. Prvi tjedan smo radili na aerobnim kapacitetima i u tom dijelu ekstenzivni i intenzivni podražaj kako bi laički rekli ”širili pluća”. Drugi tjedan ćemo ući u veće promjene s tim da ćemo krenuti na brzinsko eksplozivna svojstva i u tom dijelu nastaviti kroz treći tjedan”.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera sve je izvjesnije da će Dubravaši za suparnike u pripremnom periodu imati samo drugoligaše, a tu posebno izdvajamo tradicionalni treći po redu Memorijalni turnir ”Drago Parać” koji će na Klaki startati 23.siječnja.

 

Ostale vijesti...

Podjela bodova u Kustošiji…

U 9.kolu 2.HNL Kustošija i Dubrava Tim Kabel podijelili su bodove 0-0. Bio je to susret u kojem su Dubravaši puno bolje igrali u drugih